Interfaces in Complex Systems - Restoring Order! ממשקים במערכות מורכבות - עושים סדר

#Interfaces #Systems #Engineering #Interface #Modeling
Share

הממשק הוא מרכיב מרכזי וקריטי בכל מערכת מורכבת, מעצם הגדרתה כאוסף של רכיבים הפועלים יחד, בתיאום ובשיתוף פעולה, לצורך השגת יעדים משותפים. יחד עם זאת, פעמים רבות נתפש נושא הממשקים במערכת כמשני או שולי, מבלי להבין שהממשק אינו רק אמצעי להעברת נתונים, גלים וחומרים, אלא אמצעי קריטי ליצירת הסדר והסינרגיה במערכת. כמו כן, הגדרת גבולות הממשק פעמים רבות אינה ברורה ואינה שיטתית דיה. לעתים אנו מכנים אלמנטים מסוימים במערכת "ממשקים" מבלי להבין שהם מהווים רק נקודת גישה לממשק. כמו כן, הפרספקטיבה התת-מערכתית גורמת למיקוד התכן ברכיבים במקום באינטראקציות בין הרכיבים, ובהיעדר שימוש מספק בכלים פורמליים להגדרה ותכן של ממשקים במערכות מורכבות.

במפגש זה ננסה לעשות סדר בטרמינולוגיה של תחום הממשקים וייצוגי הממשקים. נדבר על ההגדרה התקנית של "ממשק" לפי תקן ISO ועל מדרג ההפשטות הנחוצות להגדרה, אפיון, תכן וקביעת התצורה של ממשקים. נדבר על הארכיטקטורה השלמה של הממשק ועל תהליך הגדרת הממשק. בכדי לאפשר שיח סדור ושיטתי, נשתמש לשם שינוי בכלים למידול פורמלי של מערכות מורכבות לצורך מידול ממשקים, ונראה את השקילות בין מערכת לממשק. נשתמש הן במתודלוגיית עצמים-תהליכים – Object-Process Methodology (OPM) והן בשפת המידול האחודה – Unified Modeling Language (UML) ובפרופיל הייעודי שלה למערכות מורכבות המוכר כ-Systems Modeling Language או SysML.

המפגש מיועד ליצור הסדרה רעיונית של השפה המשותפת להבנת מהות מושג הממשק, תפקיד, תכולת ומבנה הממשק. אנו רואים בהסדרה רעיונית זו תפקיד חשוב של האיגוד הישראלי להנדסת מערכות. בנוסף המפגש מספק צוהר למגוון השיטות והכלים שבהם ניתן להשתמש לצורך הבניית תהליך ההגדרה, האפיון הארכיטקטוני והתכן של הממשק ורכיביו.

המפגש יכלול הצגה של רקע תאורטי, דוגמאות ממערכות מורכבות בעולם האמיתי, והדגמה של כלים שכל אחד יכול להוריד מהאינטרנט לצורך תחילת עבודה. לסיכום נגיע למסקנה חשובה לגבי הרעיון המערכתי שבבסיסה של הנדסת הממשק.



  Date and Time

  Location

  Hosts

  Registration



  • Date: 21 Nov 2021
  • Time: 04:00 PM to 05:30 PM
  • All times are (GMT+02:00) Israel
  • Add_To_Calendar_icon Add Event to Calendar
If you are not a robot, please complete the ReCAPTCHA to display virtual attendance info.
  • Contact Event Host
  • Co-sponsored by Israeli Society for Systems Engineering - INCOSE_IL - האיגוד הישראלי להנדסת מערכות


  Speakers

Dr. Yaniv Mordecai Dr. Yaniv Mordecai of Massachusetts Institute of Technology

Topic:

ממשקים במערכות מורכבות – עושים סדר!

Biography:

ד"ר יניב מרדכי הינו חוקר במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), המחלקה לאוירונאוטיקה ואסטרונאוטיקה, המעבדה להנדסת מערכות. בנוסף, יניב הינו ארכיטקט מו"פ בכיר במרכז המחקר והפיתוח של מוטורולה סולושנס בישראל, עמית הוראה במכון הטכנולוגי חולון ובאונ' ת"א, וחבר בהנהלת האיגוד הישראלי להנדסת מערכות ובהנהלת IEEE בישראל. יניב השלים את הדוקטורט בהנדסת מערכות בטכניון (2016). במחקרו עסק בהנדסת מערכות מבוססת מודלים, והתמקד במודלים של רעש מערכתי, תופעות חריגות ובלתי שגרתיות במערכות מורכבות, אי-ודאות, סיכון ומורכבות. עבודת הדוקטורט שלו זכתה בשני פרסי הצטיינות חשובים מטעם IEEE ואגודת OmegaAlpha בה חברים בכירי החוקרים בעולם תחום הנדסת מערכות, ושלושה מאמרים שלו זכו בפרס המאמר המצטיין: מאמר סולו בנושא מידול פורמלי של פרוטוקולים מערכתיים בכתב העת Systems Engineering (2019) ושני מאמרים בכנסים בינלאומיים (2014, 2021) בשיתוף עם פרופ' דב דורי מהטכניון ופרופ' אד קרולי מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT). תחומי העניין שלו כוללים הנדסת מערכות מבוססת מודלים, אנליטיקה של מודלים, קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות, חקר ביצועים, גיאומטריה חישובית ובינה מלאכותית. כיום הוא מתמקד בפיתוח שיטות אנליטיות לניתוח אוספים של מודלים מערכתיים שנבנו במגוון שפות וכלים ולפיתוח תובנות וכלים תומכי-החלטה לבעלי-העניין. בין השאר פיתח מודלים וכלים אנליטיים לחישוב כמות המידע במודל, ייצוג מודל מערכתי כמטריצת יחסי פונקציות, חישוב מרחב המצבים הקומבינטורי של מערכת בהתאם למודל, חישוב היקף הכיסוי של מודל ארכיטקטורה מערכתית ע"י מודלים אונטולוגיים של עולמות התוכן שאליהם משתייכת המערכת, ועוד.

Address:Cambridge, Massachusetts, United States, 02139





Agenda

15:45-16:00 התכנסות

16:00-16:15 סקירת פעילות האיגוד הישראלי להנדסת מערכות

16:15-17:15 הרצאה: ממשקים במערכות מורכבות - עושים סדר!

17:15-17:30 שאלות ותשובות